Płatki owsiane górskie

Płatki owsiane górskie należą do najbardziej wartościowych i najbardziej odżywczych płatków, jakie są obecnie dostępne na rynku. Zaleca się ich stosowanie wszystkim, którzy dbają o zdrowie, chcą się dobrze odżywiać lub którzy trenują mniej lub bardziej profesjonalnie. Płatki te są bogatym źródłem błonnika, witamin z grupy B, węglowodanów oraz magnezu, wapnia czy fosforu. Zawierają także duże ilości kwasu foliowego. Ich spożywanie wpływa korzystnie nie tylko na mięśnie i pracę poszczególnych organów, ale także zwiększa możliwości koncentracji i zapamiętywania. Płatki owsiane górskie można gotować zarówno na mleku, jak i wodzie. Możemy dodać do nich różne owoce, a niektórzy dodają również siemię lniane. Doskonale nadają się także jako dodatek do omletów. Otrzymuje się je z ziaren owsa, które później poddaje się kolejnym etapom obróbki. Jest to pełnowartościowy element naszych posiłków, który powinniśmy uwzględniać w naszym jadłospisie. Można na szczęście podawać je na wiele sposobów, więc szybko się nie znudzą.